tisdag 4 september 2012

Vill Du pröva på viltspårning med din hund?

Alla, eller i alla fall nästan alla, hundar kan lära sig spåra. Hundens luktsinne är ju det viktigaste sinnet den har och Du behöver inte ha en jakthund för att träna blodspår. Ung eller gammal hund spelar heller ingen roll.

Du behöver bara ta med dig en 10 m spårlina vantar och selen till din hund. Det viktiga är att ni har kul tillsammans!!

Söndagen den 23 september 2012, kl 11.00, har Du nu chansen att pröva på olika spårtyper och få info om vad man bör tänka på.

Anmäl dig till: tuva@ownit.nu eller ring: 070456 31 10 senast den 17 september.  
Spårningsplats: Hägernässkogen  
Vi ses vid: Järnvägsbommarna i Hägernäs nära viadukten.

Välkomna! önskar Agneta Pörner med Ada

BAKGRUND

Info om blodspårning

Jordbruksverket kan ge tillstånd till att du använder blod av livsmedelskvalitet för träning och bedömning av hundar för sökning efter skadat vilt. Observera att du även måste ha tillstånd om du handlar blod i en livsmedelsbutik som du sedan ska använda för spårning.

Du får inte använda blodet förrän tidigast två veckor efter det att blodet lämnat slakteriet. Anledningen till detta är att varor som lämnat slakteriet ska kunna återkallas om till exempel mul- och klövsjuka eller svinpest spåras till djur som passerat slakteriet.

Du behöver inget tillstånd för att få lägga blodspår med blod från vilda djur. Men du får bara använda blod som kommer från djur som du inte misstänker är infekterade med sjukdomar som kan överföras till människor eller djur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar