måndag 16 maj 2011

Mysdagis - ett hunddagis med aktiviteter


Mysdagis är ett mycket personligt hunddagis, vi vill ge din hund en meningsfull vardag med olika aktiviteter,socialträning , omvårdnad och respekt. Det viktiga för oss är att dynamiken i flocken är god. Hunddagis ska inte vara en förvaringsplats! Vi är ute i naturen minst 3 tim per dag. Utöver hundpassning på dagarna så kan vi i mån av tid och plats erbjuda hundpensionat i hemmiljö. Jag som driver dagiset håller hundkurser för valpar, vardagslydnad, privatträning och aktivering. Waxholms brukshundklubb, Täbyhundsällskap , Hundenshus och Labbradorklubben för ledarhund är en av dem som anlitar mig för föreläsningar och kurser. Utöver vanliga kurser håller jag utbildning för terapihundsförare.Erfarenheter
För mig började relationen med hundar på Hundstallet. Jag hade varit doggy walker där ett tag när jag efter en tid fick Hundstallets förtroende och kunde börja ta hem hundar på permission, hundar som ofta var stressade, oroliga och inte hade någon tilltro till människor. Det dröjde inte länge förrän Kasper, tillsammans med mamma och syskon, flyttade in på Hundstallet. De var fysiskt skadade efter en brand och hade inget förtroende för oss två benta. Men av någon anledning valde Kasper mig. Jag kämpade hårt med att vinna hans fulla förtroende och testade många olika metoder, men inget fungerade riktigt bra.Till sist kom jag i kontakt med Hundens Hus och alla bitar föll på plats. I dag har jag och Kasper en stark relation och han är dessutom Täby kommuns första terapihund.

Åren har gått och jag är nu utbildad hundinstruktör genom Hundens Hus och Svenska Brukshundklubben. Utöver det har jag gått ett antal olika utbildningar hos bland annat Eva Bodfält, Renee Sjöberg, Åsa Klint, Kenth Svartberg och vargforskare, etologer och veterinärer. I dag driver jag en egen hundskola, är dagmatte, erbjuder hundpassning och driver ett hunddagis.

Mina hundar
Jag har arbetat med hund sedan 2001. Mina hundar: Bella, en rottweilertik på tio år, Kasper, en schäferblandning på åtta år och en yorktik, Hedda, som är 14 månader.

Vad jag vill
Mitt mål med mina hundar är att ha en förtroendefull relation där vi tar fram det bästa hos varandra och mitt motto är att det ska vara roligt att ha hund!

Hemsida med kontaktuppgifter och vägen till oss: www.mysdagis.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar