Aktiviteter


Hundpromenad med lekfull träning på Kristi Himmelfärdsdag

Vi blev tre ekipage med hundarna Sigge den erfarne, Haidi den nyfikna och Felix den djärve, som efter att ha bekantat sig med varandra gjorde en kortare promenad och sedan gjorde lite övningar och konster, alltefter sin kunskapsnivå och begåvning. Sigge tog hem segern i alla grenar vad gäller duktighet. Men han fick med sig lite ny erfarenhet också, nämligen att "stora svarta hundar" inte är farliga och otäcka utan att man kan acceptera att vara tillsammans och ha kul. T ex klarade alla tre hundarna av provet att ligga/sitta still  tillsammans inom en ring som knappt rymde alla. Och ett antal imponerande konster kunde dom alla leverera. En rolig dag för alla deltagarna blev det.

1a majpromenad i sol

1a maj-promenaden blev mycket lyckad. Ett stort gäng hundar med sina hussar o mattar promenerade iväg utmed stranden mot Viggbyholm och Näsby Park mot hundlek och stoj. Där var Nalle, mopsen Tim, Pinglan, Haidi, och Ester. Strålande vackert väder och våren visade äntligen att nu är den på gång! Ett fint initiativ Eva och Nalle!!!

Vårstädning pågick - det var dags för bajsplockning

På söndag den 28 april träffades vi för att städa upp kring promenadstråken. Vi tog med handskar, plastpåsar och hinkar för att göra arbetet trevligare. Efteråt tog vi en kaffe på Talin's Café med våra hundar.Vi var fem personer och tre hundar och det blev två hinkar samt glada pårop från grannfolk. Agneta fortsatte vidare med Ada till Hägernässkogen via Rönninge by och hittade ytterligare två fulla påsar med både bajs, bajspåsar och sånt som kan vara farligt för våra hundar.

Söndagspromenaden

Söndagen den 10 februari 2013 har föreningen genomfört en aktivitetspromenad med prisutdelning. Läs Claudias Blogg...- 2012 -

Skogspromenaden

Lördagen den 15 december 2012 har föreningen genomförd en skogspromenad.
Läs Agnetas blogg...

Höstpromenaden

Den 27 oktober har föreningen genomfört en höstpromenad. Läs Lottas blogg...


Koppelpromenad

Den 29 september har föreningen genomfört en koppelpromenad. Tre tappra trotsade vädrets makter och utforskade bl. a. havsöringarnas lek i Rönningebäcken.


Viltspårning

Den 23 september arrangerade Agneta Pörner en viltspårning. Se även bloggen
Sju mattar och hussar möttes i Hägernässkogen tillsammans med sina hundar för att pröva på korv-, blod- och viltspårning, en lagom stor grupp. Och turligt nog slapp vi regnet och fick en fin dag i skogen. Alla hundarna nosade sig fram till rådjurs- och vildsvinsklövarna i ett nafs. Bäst tyckte de om det sista "eftersöksprovet" utan blod. Under kaffepausen efteråt diskuterades vårens innehåll i nästa viltspårningskurs.
Så håll ögonen öppna i vår och anmäl er till den!
Agneta med vovven Ada
Här finns några bilder:


Föreläsning: Kerstin Malm

Den 22 maj höll Kerstin Malm en föreläsning med temat "Farliga hundar, om hundars utsatthet och rättslösa ägare".
Ytterligare information saknas.

- 2011 -

Höstpromenaden med Sanella

Den 27 november inbjöd Sanella till höstpromenaden. Tyvärr kom inga strandhundar. Kanske det var vädret, eller första advent eller ... Tack till Sanella i alla fall som ställde (ensam) upp!

Föreläsning om att kommunicera med hunden

Den 26 oktober höll Anna Ögren, Hundpsykolog/Hundägarcoach, en mycket uppskattad föredrag. OBS! Alla deltagare får en tidsbegränsad erbjudande. Läs mer i Annas rapport: Föreläsning: Hundar och människor pratar olika språk
Anna Ögren

Viltspårning

Den 14 augusti visade Agneta, hur man tränar viltspårning med mottot: "Alla, eller i alla fall nästan alla, hundar kan lära sig att spåra!" Och kul var det!
Läs Agnetas rapport: Viltspårning med Strandhundarna

Föreläsning: Att (be)möta kamphundar

Den 30 maj hade vi Iréne Westerholm, etolog och hundinstruktör som föreläsare. Vi fick svar på frågorna:
Vad måste vi veta om kamphundar?
Vad är skillnaden mellan kamphundar och övriga raser?
Vad säger lagen?
Vad gör man när hunden rakar ut i slagsmål. Hur undviker man det?
Här finns föreläsnings sammanfattning: Att (be)möta kamphundar
Irénes hemsida: www.hundlaroverket.se
Iréne Westerholm

Föreläsning: Amichien Bonding

Den 27 april arrangerade vi en föreläsning med Mervi Kärki som är en 'dog listener' utbildad av Jen Fennell i en metod som kallas Amichien Bonding. Föreläsningen handlade om signaler och kommunikation som våra hundar förstår, och hur stress påverkar hundägarskapet och hur vi som hundägare kan göra för att få en stressfri vardag.
Läs Claudias rapport: Vardagslivet med hund - Rätt kommunikation ger stressfria hundar

Påskpromenad med hundfik

Den 25 april 2011 inspekterade Strandhundarna Gärdet på Påskpromenaden
Promenad på Gärdet med hundarna

Plockningsaktioner

Vi har plockad bort äckliga saker som dök upp när snön försvann.2011-03-12: Ami, Eva och Michael
2011-03-20: Claudia plockade ensam
2011-04-03: Beröm från renhållningsarbetarna
2011-04-09: Satu och Michael plockade. Konstaterar att området är ganska fritt från hundbajs nu.
En jättebajspåse

Nyårspromenaden

2 januari 2011. Trots kraftig snöfall de senaste dagarna hittade vi en plogad promenadväg från Catalinatorget mot Arninge och tillbaka runt Gröna Hägern. Läs mer i bloggen...

vinterpromenaden januari 2011


- 2010 -

Höstpromenaden

13 november 2010. Strandhundarnas höstpromenad var en mycket uppskattad aktivitet. Vi gick från Catalinatorget mot norr över spången runt Hägernäsviken till Bogesundslandet. Där blev det paus, vi njöt av utsikten och Strandhundarna bjöd på kaffe och varm kalkonkorv utan griskött...
Bilder från höstpromenaden

"Hur tänker hundar?"

3 november 2010. Angela Orsucci, en av Sveriges mest populära djurkommunikatörer, känd från både tv, radio och tidningar, tog upp frågorna "Förstår hundar vad vi säger? Kan din hund ha åsikter om Dig? Kan din hund ha åsikter om sina hundkompisar? Vad tänker de i sådana fall?"

Angela Orsucci

Läs mer:
Om Angela Orsucci
Tidningsartiklar
Djurägare berättar
och
Michaels blogg om temat
Föreläsningsrapport med foton

Koppelfrihet

Den 27 maj 2010 föreläste Johan Andersson på FRIA HUNDAR om kommunikation och lös hund. Föreläsningen var så imponerade att vi beslutade att försöka att få Johan för en hel kurs med oss. Läs bloggen här: Fria hundar kräver engagerade ägare - funderingar kring Johan Anderssons föreläsning

Fråga Veterinären!

Jörn Salén, veterinär Arninge djurklinik, besvarade våra frågor den 14 april 2010. Jörn har lång erfarenhet av hundhälsa och sjukdomar, och förespråkar profylax, dvs. att undvika sjukdom genom bl a rätt foder och motion. Vi fick massor med bra tipps, bl.a. att människomat är bra för hundar (men: ej för mycket saltat och ej fläsk).

Bajsräder för icke bajsrädda

"Jag gjorde det för att det känns som att någon borde göra det. Och om inte Strandhundarna gör det, vem annars?" Så resonerade Michael i mars (se bloggen Skitsnak). Claudia hjälpte till i april med "en orädd räd"!

Föreläsning: Hundmat och hälsan

Den 21 januari 2010 bjöd Angela Orsucci på sina kunskaper om hundhälsa, i synnerhet om hundmat. 19 personer deltog och vi fick bra resonans. Om det finns intresse av att få skriftlig information om det som Angela berättade hänvisar vi till hennes kontor (Life Clinic), Catalinatorget 2.

Ispromenaderna

I februari 2010 hade vi flera underbara gemensamma promenader på iset. Se Ispromenaden på Hägernäsviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar