tisdag 2 februari 2010

När hunden är sjuk

Det är inte svårt att välja hjälp för de vanliga vaccineringarna och åkommorna. Ta den närmaste kliniken! Men då hunden är sjuk eller beter sig märkligt – när man inte förstår vad som är fatt - då vill man gärna veta lite mera om veterinären eller kliniken. Som när man själv blir sjuk.

Vi vände oss till Arninge Djurklinik för de första vaccineringarna och när Ludde kliade sig intensivt runt ena örat. Vi fick ett vänligt och intresserat bemötande, en effektiv salva mot öroninflammationen och goda skötselråd. Vi var fullt nöjda med allt.

När Ludde kom hem från ett par dagars vistelse på hundpensionat med vätskande sår på nosen och ena benet valde vi att vända oss till Djursjukhuset Albano. Vi tyckte att det kändes ännu tryggare med ett större sjukhus med många olika specialister för att snabbast och säkrast få veta hur vi skulle agera.

Vi fick kontakt med en ögonspecialist som konstaterade inflammation i ena ögat och med en hudspecialist som behandlade såren och gav oss handfasta skötselråd. Allt fungerade och efter ett par besök blev Ludde helt fri från sina besvär. Dessutom fick vi veta hur vi kan agera för att slippa återfall. Professionellt och vänligt bemötande tycks också utmärkande för djursjukhuset.

Vi har alltså goda erfarenheter av både Arninge Djurklinik och Djursjukhuset Albano. Delge oss gärna dina upplevelser av djursjukvård till else@ekstekdtkonsult.se så kan vi sammanställa erfarenheterna och få en bredare och säkrare information om de djursjukvård i och nära Täby.

Else Ekstedt

Länktips: Jordbruksverkets infosidor Om djuren blir skjuka och Vem kontaktar jag om djuren blir sjuka?

2 kommentarer:

  1. I vilket hundpensionat var det, där Ludde blev skadat?

    SvaraRadera
  2. Vi hade Ludde på Vita Husets hundpensionat (nära Arlanda) ett par dygn i september förra året. Vi valde att lämna honom där, då vi hade goda erfarenheter av dem sedan tidigare. Men denna gång var han så hes att han inte kunde skälla när vi hämtade honom. Och så hade han - som sagt - ett rivsår på nosen och ett inflammerat öga. Vi meddelade Vita Huset detta, men fick inget bra gensvar. Begripligt nog lämnar vi honom inte där mera.
    - Else -

    SvaraRadera