måndag 10 mars 2014

FRIA HUNDAR

Nu har vi faktiskt kommit till den tid på våren när fåglar och däggdjur börjar sätta bo och skaffa ungar och då är det inte längre tillåtet att släppa hundarna lösa i skog och mark! Mellan 1 mars - 20 augusti är det förbjudet i lag.

MEN - vi kan träna hundarna i att gå fritt vid sidan av matte eller husse, att sitta kvar utan koppel när matte tillfälligt försvinner in genom dörren eller att stilla ligga kvar medan husse tar en kopp kaffe i solen. Och vi kan lära oss hur vi hanterar situationen när kopplet släppt.

Claudia Egerer har kontakt med Johan Andersson, Fria Hundar, som håller sådana kurser. Se hans hemsida www.friahundar.se. Johan besökte Strandhundarna 27 maj 2010 och höll ett uppskattat föredrag i ämnet och Claudia skrev då ett inlägg om föreläsningen. Inlägget finns fortfarande kvar att läsa på vår blogg (se Arkivet). Nu har Claudia ordnat så vi har en möjlighet att få en egen kurs upplagd för våra Strandhundar, med Johan som kursledare/tränare i Solna. Vi kan förmodligen påverka kursupplägget och därmed också priset, så hör av er till mig, krendahlengstrom@gmail.com snarast om du är intresserad.

Härliga vårkramar till er från Felix och Kerstin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar