söndag 14 november 2010

Ska de kopplade kunna komma in?

I tidningen Stockholms hundar nr 4-2010 uppärksammas ett initiativ som Strandhundarna tycker är väldigt bra. Tidningen delar ut dekaler till butiksägare som tillåter hundar. Bakgrund: "Det finns ingen lag som stöder ett hundförbud i en vanlig affär, t. ex. gallerior, apotek, kläder, skor, möbler, konst eller liknande. Det är endast en öppen hantering av livsmedel som är reglerad."

Detta gäller även för restauranger där många tror att det finns ett generellt hundförbud. Men det är restaurangägaren själv som bestämmer vem som få komma in, om inte mattillagningen sker i samma rum som den serveras.

Det kan t.o.m. vara ett konkurrensmedel att visa hundvänlighet. Kanske något att tänka på för de affärsdrivande här på Hägernäs Strand.

Vad tycker du?
Vi har öppnat kommentarfunktionen för alla.

7 kommentarer:

 1. De får väl vänta utanför. Vad är problemet???

  SvaraRadera
 2. Jag har sett en del butiker som talar om att hundar är välkomna, och har också märkt att fler butiker och restauranter tillåter hund när man frågar. trevligt, och på tiden. Fast det sätter även press på hundägare att ha en hund som är välkommen en andra gång...

  Claudia (Mingus håller med som synes)

  SvaraRadera
 3. @Pelle: Ingen skulle lämna sitt barn utanför, vaför skulle jag lämna min hund utanför? Den kan bli stulen eller misshandlat.

  SvaraRadera
 4. Tycker det är trevligt att även vi hundar kan fika på lokal ibland utan att vara rädd att hunden ska bli stulen, som den kan bli om den sitter utanför. Lotta

  SvaraRadera
 5. Ni hundägare måste sluta vara såna egoister! Det finns många allergiker. Det finns många som INTE uppskattar att era hundar kommer fram och ska slicka och lukta på oss och smutsa ner oss. Sen kan ni väl plocka upp hundbajset efter er, eller orkar ni inte?

  SvaraRadera
 6. @"Ni hundägare måste sluta vara egoister":
  Det finns många som INTE gillar dina skrikande barn. Dina barn hostar hela tiden och smittar ner oss. Sen kan du väl plocka upp utspottade tuggummi och godispåsar efter din familj, eller orkar du inte?

  SvaraRadera
 7. Nu blir det lite sandlådenivå över det hela. Det kommer alltid att finnas människor som inte tycker om det ena eller det andra och som försöker att få alla andra att dansa efter deras pipa.
  Sen tycker jag att det är självklart att man plockar upp efter sin hund och har lite koll på den - precis som på sina barn.
  Och man ska stå för sin åsikt, inga anonyma påhopp, tack.
  Claudia

  SvaraRadera