måndag 11 februari 2013

Söndagspromenad med lydnadsmoment

Strandhundarna hade annonserat om en impromptu promenad varvad med inslag av lydnad och skogsagility. Vi träffades på Catalinatorget på förmiddagen, snön låg vit och djup och det var några minusgrader i luften. Vi blev bara tre ekipage, men tre olika hundraser och temperament var representerade: Norfolk terriern Calle, flatcoated retrievern Signe och irländska settern Mingus. Först fick hundarna nosa i snön, men när vi kom in i 'Viggbyholmsskogen' fick de sitt första kommando: ligg.
Hundarna låg snällt och klarade även störningen som labben Agnes och hennes matte hjälpte oss med (stort tack!); de gick och sprang förbi våra hundar några gånger och det syntes att det var svårt eftersom det ryckte i den ena eller andra tassen. Men hundarna låg kvar. Mingus såg lite plågad ut och hans uttryck var inte svårt att tyda - "vad är det för dumheter, matte, Agnes och jag brukar ju få busa lite."

Promenaden bjöd på flera spontana möten med både kända och okända hundar och det blev flera korta sitt! ligg! och stanna kvar! övningar medan andra människor gick förbi. Vi hann också med något som alla hundar älskade: att balansera på liggande trädstammar som var ishala under lager av nysnö. Signe klarade övningen galant, Mingus ville hellre hoppa över stammen än gå på den, men den som imponerade stort var lille Calle - han promenerade självsäkert över stammen som om han aldrig gjort annat och lyckades t o m att vända på den.

Vi vände vid Röhäll och på hemvägen fick hundarna plundra ' godisträdet' som bjöd på godbitar på olika höjder, så det gällde att klura ut hur man skulle få tag på dessa. När inte nosen nådde hela vägen upp fick det bli tassen, så våra hundar fick ett härligt stretching moment på köpet.

Vid badstranden hann vi med några inkallningsövningar, och igen var det Calle som gick segrande ur tävlingen. Både Signe och Mingus visade upp några tjuvstarter, så första priset - en magväska från Outward Hound - gick till Calle. Signe fick Proplans godispåse (som hon säkert valt själv också) och Mingus var nöjd och glad efter en stimulerande vinterpromenad med kompisarna. Det kommer att bli fler aktiviteter som denna, och vi lägger alltid ut dem på hemsidan, men ibland blir det med kort varsel. Anslag om aktiviteter finns också på anslagstavlan som finns vid bryggan på Catalinatorget.
Calle kollar in väskan

Tack alla för en trevlig söndagsförmiddag!
Claudia

2 kommentarer:

  1. Grattis alla deltagare i den trevliga och nyttiga söndagspromenaden. Jag tänker alltid att tänk om det hade funnits föreningar som Strandhundarna på fler platser, så mycket bättre hundhållning och trivsel hade varit! Ni är värda all heder och beundran! Lena

    SvaraRadera
  2. Stolt matte tackar för magväskan. Calle förväntar sig att den ständigt ska vara med o fylld med godis!!
    Satu

    SvaraRadera